Spoedlijn • bel direct

085 - 13 043 93

Ongeval met Dieren

Wanneer u letselschade door een dier oploopt zoals bijvoorbeeld een trap van een paard of een beet van een hond dan heeft u recht op een schadevergoeding. De bezitter van het dier is aansprakelijk voor de schade. In de meeste gevallen heeft de eigenaar van het dier een aansprakelijkheidsverzekering die deze schade dekt. Wanneer uw hond of kat dus onverwachts iemand bijt, dan kunt u als eigenaar hiervoor aansprakelijk worden gesteld door diegene die daardoor letsel heeft opgelopen.
 
Regelmatig komt het voor dat letsels door dieren niet aangevochten worden, dat is erg zonde. De eigenaar van het dier is namelijk verantwoordelijk voor het niet in gevaar brengen van andere mensen. Als slachtoffer heb je dan vrijwel altijd recht op een schadevergoeding in deze situatie.
 

 

Wilde dieren

Wanner het letsel wordt veroorzaakt door een wild dier (zonder eigenaar) dan is het lastig om iemand aansprakelijk te stellen voor dit letsel. Toch bestaat er een kans op een schadevergoeding. Een wild dier kan in een bepaald gebied leven waardoor er verschillende partijen aansprakelijk gesteld kunnen worden. Zo zou een natuurbeheerder of gebiedsbeheerder aansprakelijk kunnen zijn.

Wilt u advies over een letselschade als gevolg van een ongeval waarbij u betrokken bent?
Neem gratis contact op, wij helpen u verder.

Doe onze gratis letselcheck en ontvang direct advies

Werkzaam in:

>Den Haag
> Utrecht
> Groningen
> Maastricht
> Zwolle
> Rotterdam
> Amsterdam
> Zuid-Holland

Contact 

Haagse Hof - Parkstraat 83
2514 JG  DEN HAAG
Nederland

085 13 043 93
info@onnaletselschade.nl
www.onnaletselschade.nl