Spoedlijn • bel direct

085 - 13 043 93

Bedrijfsongeval

Letselschade bij een arbeidsongeluk

Er kan zich tijdens de werktijd een ongeluk voordoen. De werkgever heeft een zorgplicht tegenover zijn medewerkers. Deze zorgplicht gaat ver, maar wordt beperkt als er sprake is van opzet of grove schuld van de medewerker. In de praktijk komt het regelmatig voor dat bedrijven onvoldoende veiligheidsmaatregelen hebben genomen. Hierdoor kunnen er ongevallen plaatsvinden en is de werkgever aansprakelijk.
 
Een arbeidsongeval hoeft niet plaats te vinden tijdens effectieve werkuren. Een ongeluk kan ook tijdens reistijd, personeelsuitjes of pauzes gebeuren. Bijvoorbeeld als u onderweg bent naar een klant. Op de werkgever rust de verplichting om goede verzekering hiervoor af te sluiten. Als de werkgever dit niet heeft gedaan, dan kan hij aansprakelijk zijn voor uw letselschade. 
 
Onna letselschade is gespecialiseerd in het claimen van een schadevergoeding als u last heeft van een arbeidsongeval. U kunt kosteloos contact opnemen met Onna letselschade.

Verkeersongevallen

Letsel bij verkeersongevallen kan zeer ernstig zijn

Ongevallen met dieren

Letselschade door een dier kan u recht geven op een schadevergoeding

Medische fouten

Arts of een medisch behandelaar maakt onhelstelbare schade.

Aansprakelijkheid bij een arbeidsongeval

De werkgever is aansprakelijk bij een arbeids- of bedrijfsongeval. De werkgever heeft een zorgplicht, dat houdt in dat de werkgever ervoor moet zorgen dat er sprake is van een veilige werkvloer. Daarnaast ligt de bewijslast ook bij de werkgever. Wanneer er sprake is van een letsel als gevolg van een arbeidsongeval hoeft u dat alleen te melden waardoor het is veroorzaakt. Uw werkgever moet vervolgens kunnen aantonen dat hij er alles aan gedaan heeft om de omstandigheden zo veilig mogelijk te maken.

Wilt u advies over een letselschade als gevolg van een ongeval waarbij u betrokken bent?
Neem gratis contact op, wij helpen u verder.

Doe onze gratis letselcheck en ontvang direct advies

Werkzaam in:

>Den Haag
> Utrecht
> Groningen
> Maastricht
> Zwolle
> Rotterdam
> Amsterdam
> Zuid-Holland

Contact 

Haagse Hof - Parkstraat 83
2514 JG  DEN HAAG
Nederland

085 13 043 93
info@onnaletselschade.nl
www.onnaletselschade.nl