Dat doet ie anders nooit!

Eigenaar van het dier is bijna altijd aansprakelijk voor uw schade.

Honden zijn lief, waaks, aaibaar en vaak een maatje voor het leven, maar soms is een hond onberekenbaar. Naast de hondenbeten, zien we in onze praktijk ook ongevallen omdat de hond zo enthousiast is, en bijvoorbeeld het fietspad op rent waardoor je met de fiets ten val komt. Of een grote hond die je begroet  door tegen je aan te springen, waardoor je  ongelukkig achterover valt. Dit kan gebeuren,  de eigenaar zal zich enorm schuldig voelen en zeggen dat zijn hond dit normaal gesproken niet doet.

Ook al gaat het om een enthousiaste actie van de hond, toch heb je vrijwel altijd recht op schadevergoeding. De eigenaar van de hond is meestal aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade. In de meeste gevallen wordt de schade vergoed door de aansprakelijkheidsverzekering van de eigenaar en is de eigenaar blij dat je schadeloos gesteld wordt. 

Wij adviseren je om juridische hulp in te schakelen als je bijvoorbeeld bent gevallen of gebeten door een hond. Het kan best lastig zijn om de tegenpartij aansprakelijk te stellen, omdat je de hondeneigenaar misschien kent. We houden hier altijd rekening mee en de ervaring leert dat de eigenaar van de hond juist blij is dat zijn verzekeraar de schade netjes vergoedt. 

Als de aansprakelijkheid is erkend, dan ontvang je een vergoeding voor de gemaakte (ziekte)kosten, beschadigde kleding, inkomstenverlies etc. Ook heb je recht op een bedrag aan smartengeld voor de geleden pijn en de gederfde levensvreugde.

Ben je gewond geraakt door een gedraging van een hond (of een ander huisdier) en wil je gratis juridische bijstand? Onze juristen hebben veel ervaring met het verhalen van schade in dit soort situaties. Bel ons gerust op nummer 085-1304393 of kijk op onze website www.onnaletselschade.nl.

Monique Bloos, 1 maart 2021