Spoedlijn • bel direct

085 - 13 043 93

Letselschade door barbecues

Elk jaar vallen er ongeveer 170 gewonden bij het barbecueën. Vergeleken met het aantal verkeersslachtoffers is het een relatief laag getal, maar de slachtoffers hebben vaak wel ernstige verwondingen. 

Monique
 Bloos 

Zomer! Zon, lange dagen en... bbq-en! Op de eerste zomerse dagen worden de barbecues afgestoft en aangestoken. Gezellig met vrienden of familie genieten van al het lekkers van de barbecue. Helaas gaat het soms ook wel eens mis: er ontstaat brand of mensen lopen brandwonden op. 

Elk jaar vallen er ongeveer 170 gewonden bij het barbecueën. Vergeleken met het aantal verkeersslachtoffers is het een relatief laag getal, maar de slachtoffers hebben vaak wel ernstige verwondingen. 

Hoe krijgen we dit cijfer naar beneden? De brandweer adviseert het volgende. Zet de barbecue op een veilige afstand van schuttingen, heggen, (party)tenten, tuinmeubels enzovoort. En verplaats de barbecue niet als deze aan is. Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van de barbecue. Ook is het goed om een blusmiddel in de buurt te hebben, bijvoorbeeld een emmer zand. Om jezelf te beschermen tegen spatten en vonken is het slim om niet met ontbloot bovenlijf te barbecueën. Draag een schort of kleren die niet makkelijk in brand vliegen. 

Wij van ONNA Letselschade adviseren ook om de handleiding van een gasbarbecue te lezen. Wanneer moet bijvoorbeeld de gasslang worden vervangen? Is alles wel goed aangesloten? Kijk het allemaal goed na, of bel met de leverancier als je de handleiding niet kunt vinden. 

Met al deze tips zou het een zomer moeten worden zonder ongelukken.

Ben je helaas wel het slachtoffer geworden tijdens een barbecue? En valt er iemand iets te verwijten? Dan is het vaak mogelijk om de aansprakelijkheidsverzekering van diegene aan te schrijven. Heb je vragen over dit onderwerp? Bel ons op nummer 085-1304393 of mail naar info@onnaletselschade.nl

Werkzaam in:

>Den Haag
> Utrecht
> Groningen
> Maastricht
> Zwolle
> Rotterdam
> Amsterdam
> Zuid-Holland

Contact 

Haagse Hof - Parkstraat 83
2514 JG  DEN HAAG
Nederland

085 13 043 93
info@onnaletselschade.nl
www.onnaletselschade.nl