Spoedlijn • bel direct

085 - 13 043 93

Blogs en Publicaties

Letselschade door barbecues

Monique Bloos, 27 mei 2021 

Zomer! Zon, lange dagen en... bbq-en! Op de eerste zomerse dagen worden de barbecues afgestoft en aangestoken. Gezellig met vrienden of familie genieten van al het lekkers van de barbecue. Helaas gaat het soms ook wel eens mis: er ontstaat brand of mensen lopen brandwonden op. 

Elk jaar vallen er ongeveer 170 gewonden bij het barbecueën. Vergeleken met het aantal verkeersslachtoffers is het een relatief laag getal, maar de slachtoffers hebben vaak wel ernstige verwondingen. 

Stoeptegels en aansprakelijkheid 

Chantal van den Berg, 05 mei 2021

Ons oog viel op het bovenstaande artikel van Algemeen dagblad van 8 april 2021. Het komt helaas met enige regelmaat voor dat voetgangers ongelukkig ten val komen door een opstaande of verzakte stoeptegel.

De gemeente is als wegbeheerder alleen aansprakelijk als de schade is ontstaan doordat de stoep niet voldoet aan de eisen die men daaraan in de gegeven omstandigheden mag stellen. De zorgplicht van de gemeente gaat echter niet zo ver dat zij de veiligheid van de voetgang Verder lezeners dient te garanderen. 

Einde oefening voor de risicoaansprakelijkheid bij paardrij-ongevallen? 

Chantal van den Berg, 16 april 2021

Als je tijdens een paardrijles van een paard valt, kun je deze letselschade verhalen op de eigenaar van het paard. Niet zelden leveren dit soort valpartijen vervelend letsel op. De schade die daarmee gepaard gaat, is vaak aanzienlijk.

Heb je zelf een aanrijding veroorzaakt? Zelfs dan kun je (een gedeelte van) jouw schade vergoed krijgen.

Monique Bloos, 31 maart 2021

Wie als fietser of voetganger geen voorrang geeft aan een motorvoertuig (scooter, auto, bus etc), kan mogelijk toch een gedeelte van zijn eigen schade vergoed krijgen. 

'Auto Eendje Boompje'

31 maart 2021

Het zou je maar overkomen: je bent onderweg naar huis en plotseling steekt er een groep eenden over. In een fractie van een seconde besluit je te remmen en verlies je de macht over het stuur. 

Meer lezen

Motorrijden is populair. Maar hoe zorg je ervoor dat je goed verzekerd bent van de juiste hulp na een motorongeval?

31 maart 2021

Natuurlijk kent iedereen de verplichte WA of allrisk (schade)verzekering, maar deze dekt slechts schade aan het voertuig. Letselschade wordt onder deze verzekeringen slechts vergoed als er een aansprakelijke derde partij is....

Meer lezen

Bijstandsuitkering en letselschade

31 maart 2021

Het kan gebeuren dat je een bijstandsuitkering ontving voordat je betrokken raakte bij een ongeval.  

 

Meer lezen

Dat doet ie anders nooit!

Honden zijn lief, waaks, aaibaar en vaak een maatje voor het leven, maar soms is een hond onberekenbaar. Naast de hondenbeten, zien we in onze praktijk ook ongevallen omdat de hond zo enthousiast is, en bijvoorbeeld het fietspad op rent waardoor je met de fiets ten val komt. 

Meer lezen

Huishoudelijke hulp 

Als je schade lijdt door een ongeval heb je recht op vergoeding van de schade. Eén van de meest voorkomende schadeposten is huishoudelijke hulp. Op het moment dat je letsel oploopt door het toedoen van een ander en je hierdoor beperkt wordt in de uitvoering van jouw huishoudelijke taken, levert dit schade op

Meer lezen

Top 5 ernstige ongevallen op de werkvloer

Wat zijn de meest voorkomende ernstige ongevallen op de werkvloer in Nederland? En wat zijn de verhalen achter deze ongevallen: de oorzaken? Een overzicht van de top 5 ernstige ongevallen in een notendop.

Meer lezen

Aanpassing richtlijnen Letselschade raad 

Een viertal richtlijnen wordt op 1 januari 2021 geindexeerd door de Letselschade Raad. 
Het gaat om de volgende richtlijnen:

- Huishoudelijke Hulp 
- Zelfwerkzaamheid
- Ziekenhuis- en revalidatiedaggeldvergoeding en 
- Studievertraging

Meer lezen

Een (arbeids)ongeval zit in een klein hoekje

In Nederland vonden in 2019 93.000 arbeidsongevallen plaats die dusdanig zwaar waren dat werknemers ten minste vier dagen niet konden werken. Dat zijn er vrijwel net zoveel als in de twee jaar daarvoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden

Meer lezen

Luister naar de wens van het slachtoffer

Regelmatig krijg ik de vraag of ik een letselschade wil overnemen omdat een slachtoffer niet tevreden is over zijn huidige belangenbehartiger. Zo ook een paar maanden geleden. Ik werd gebeld door een vriendin van het slachtoffer. Ze had onze advertentie gezien en vertelde dat een goede vriend van haar niet meer weet wat hij moest doen. 

Meer lezen

Gladheid 

Als je een ongeluk krijgt door gladheid dan kun je onder omstandigheden de wegbeheerder aansprakelijk stellen. Het is wel erg lastig om te bewijzen dat de wegbeheerder aansprakelijk is. 

Het is belangrijk dat je op de plaats van het ongeval zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzamelt. Als er getuigen zijn, vraag dan om hun gegevens.  Maak ook foto’s van de schade en de situatie op de weg. 

Heb je een vraag over dit onderwerp of bent je benieuwd wat wij voor jou unnen betekenen, bel dan met 085-130 43 93 of stuur een e-mail naar info@onnaletselschade.nl

Smartengeld 
€ 350.000

Op 24 december 2020 heeft de rechtbank Rotterdam aan een slachtoffer € 350.000 aan smartengeld toegekend. 

Het slachtoffer werd door een bekende in zijn eigen woning dermate zwaar mishandeld dat het slachtoffer in coma belandde. 

Heb je een vraag over dit onderwerp of bent je benieuwd wat wij voor jou unnen betekenen, bel dan met 085-130 43 93 of stuur een e-mail naar info@onnaletselschade.nl

Uitpraak lezen

Vanaf 1 december zal Chantal van den Berg toetreden als partner bij ONNA Letselschade. We zijn heel blij met nog een zeer kundigr, gedreven en betrokken collega bij ONNA. Welkom Chantal!

 

Wetsvoorstel Affectieschade aangenomen

Deze wet gaat in per 1 januari 2019. Een vergoeding van affectieschade komt te liggen tussen de € 12.500 en 20.000 en dient betaald te worden door de aansprakelijke partij

Meer lezen

Whiplash en lage snelheid

Het komt regelmatig voor dat verzekeraars een Delta V onderzoek instellen bij aanrijdingen met lage snelheid.

Meer lezen

Top 5 ernstige ongevallen op de werkvloer

Wat zijn de meest voorkomende ernstige ongevallen op de werkvloer in Nederland? En wat zijn de verhalen achter deze ongevallen: de oorzaken? Een overzicht van de top 5 ernstige ongevallen in een notendop.

Meer lezen
Werkzaam in:

>Den Haag
> Utrecht
> Groningen
> Maastricht
> Zwolle
> Rotterdam
> Amsterdam
> Zuid-Holland

Contact 

Haagse Hof - Parkstraat 83
2514 JG  DEN HAAG
Nederland

085 13 043 93
info@onnaletselschade.nl
www.onnaletselschade.nl